25 % лунок дерев оформлено мульчею

КО «Київзеленбуд» поступово і системно впроваджує стратегію «Екологічно. Інноваційно. Комфортно.». Зокрема, працівники влаштовують поливо-зрошувальні системи, використовують інші методи для збереження вологи у лунках. Зокрема, влаштовують мульчу у лунках дерев. Така методі дозволяє підтримувати водний баланс у лунці, попереджає росту бур’янів. І як наслідок: привносить естетику у міський простір і економить кадрові ресурси та бюджетні кошти.

Так, по вулиці Сковороди, що у Подільському районі з’явились кольорові лунки, як у Європі. З некольоровою мульчею з’явились по Голосіївському проспекту, вулицях Івана Мазепи тощо. Загалом, по місту оформлено 5 % лунок з кольоровою декоративною мульчею і 20 % з некольоровою мульчею.

«Сьогодні ми робимо все можливе для впровадження європейських стандартів. Оновлюємо парки і сквери, аби вони були комфортними для кожного мешканця. Взірцевий парк «Наталка» – з футбольним міні-полем, дитячим майданчиком і work-out, освітленням, вело доріжками тощо. Наше завдання, аби так було у кожному куточку зеленого Києва», – підкреслив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Михайло Наконечний.

Нагадаємо, за останні два роки КО «Київзеленбуд» оновив 74 зелені зони. Це більше, ніж за 26 років незалежної України.