Біля озера Лебедине у Дарницькому районі з’явиться фітнес-парк

Територію біля озера Лебедине перетворять на фітнес-парк площею 19,15 га. Зараз розпочинають роботи з першої черги капітального будівництва, яка охопить 3,7 га.

Під час робочої наради за участю в. о. генерального директора Олексія Короля та профільних фахівців КО «Київзеленбуд», КП УЗН Дарницького району, ТОВ «Київгаз» та підрядної організації ТОВ «Комфорт Новостиль», а також депутата Київської міської ради Лариси Дегтярьової були обговорені першочергові заходи щодо облаштування території.

 

До кінця року планується влаштувати благоустрій центральної алеї парку, зокрема, прокласти прогулянкові та велосипедні доріжки з фібробетону, встановити парапетні лави та більше 30 урн, створити зону для гри в шахи й доміно, облаштувати універсальний спортмайданчик для волейболу та баскетболу, а також частково влаштувати поливо-зрошувальну систему.

Перед початком безпосередньо ремонтних робіт проводиться розчищення території та санітарна обрізка дерев.

Загалом у фітнес-парку планується прокласти більше 5000 кв. м. прогулянкових доріжок, веломаршрут протяжністю майже 900 м. п., встановити лави та урни, зокрема, й за індивідуальним замовленням, які мають вирізняти даний парк з-поміж інших. Відповідно до проєкту, буде влаштовано освітлення «Лебединого». На території парку буде розташовано кілька спортивних майданчиків, майданчик для зимового фітнесу, для занять ворк-аутом, скейт-зона. Для дітей встановлять ігрові майданчики. Враховуючи, що парк розташований біля озера, проєктом передбачено створити лекторій – пантонний острів на воді.