Час, коли цвіте амброзія…

Районні підприємства по утриманню зелених насаджень та лісопаркові господарства столиці чи не щодня обходять балансові території з метою виявлення амброзії та вжиття відповідних заходів по її знешкодженню. Адже ця рослина викликає сильну алергічну реакцію у великої кількості людей.

Є кілька ефективних способів у боротьбі із амброзією. Це скошування, виривання з коренем та обробка території, де росте алерген, спеціальним препаратом «Стоп-амброзія».

Виривання рослин з коренем, звісно, є чи не найдієвішим способом, проте на великих територіях це зробити занадто складно. Тож на великих площах проводять систематичне викошування. Найкраще викошувати амброзію безпосередньо перед початком цвітіння, коли суцвіття вже є, проте ще не розкрилися, тобто у період середина липня-початок серпня.

Також для знищення амброзії використовують препарат із лаконічною назвою «Стоп-амброзія», виготовлений на основі природного мінералу Бішофіту. При потраплянні на листя рослини-алергену проникає в середину та змушує її в’янути. Якщо провести обробку на початку цвітіння, то рослина стає неалергенною і нефертильною, тобто її насіння не здатне розмножуватись. Препарат можна використовувати у населених пунктах, оскільки він безпечний для людей та тварин.

Очищені від амброзії ділянки районні КП УЗН та ЛПГ засівають газонними травами, які утворюють щільну дернину та відповідно перешкоджають поширенню шкідливої рослини.