До Дня Незалежності в Києві відбудеться фестиваль плаваючих клумб.

Про це повідомив під час презентації плаваючої клумби у парку “Перомога” Михайло Наконечний: “Дана клумба – лише початок підготовки до фестивалю плаваючих клумб. Ми запрошуємо всіх приєднатися до створення квітучої оази наших водойм. До Дня Незалежності відбудеться новий грандіозний фестиваль – ми презентуватимемо інноваційні плаваючі клумби на озерах у наших парках та скверах”.

Зазначимо, що площа презентованої клумби складає близько 4 кв.м., на яку використано 16 листів касет з пінопласту під посадку рослин. Близько 600 шт. бегонії висаджено на квітник, формування клумби тривало 2 тижні. Саме водойма в парку «Перемога» була обрана для втілення проекту квітників на воді, оскільки вона є закритою з непроточною водою. Окрім естетичної краси, плаваюча клумба має ряд переваг, таких як: сулугує фільтром, який очищає водойму і не дає розростатися водоростям. Коренева система всмоктує воду, а разом з нею відходи життєдіяльності рослинних і тваринних організмів.

До Дня Незалежності в Києві відбудеться фестиваль плаваючих клумб.Про це повідомив під час презентації плаваючої клумби…

Опубліковано КО "Київзеленбуд" 7 липня 2017 р.