«Київзеленбуд» провів виїзну нараду щодо проблем лісу

18 липня відбулася виїзна нарада в Дарницькому лісопарковому господарстві, організована КО «Київзеленбуд». Профільні фахівці, активісти, вчені та депутати Київради обговорили поточні проблеми лісопарків.

Однією із насущних проблем київських лісів та парків сьогодні є шкода, яку наносять такі комахи  як короїди. Екологи кажуть, що не завжди можна вчасно помітити пошкоджене короїдами дерево, адже вони дуже швидко поширюються територіями. Лісівники наочно показали, які сліди залишаються на дереві після такого нашестя.   

   

   

   

Інше питання, яке сьогодні особливо хвилює профільних спеціалістів, – це усихання сосен. Основною причиною тому є зміна кліматичних умов та зниженні рівня ґрунтових вод. Лісівники та вчені пояснюють, що старим деревам вже важко пристосуватися до таких умов, оскільки вони мають сформовано кореневу систему, якій вже важко тягнутися глибше до води. А от нове покоління дерев росте вже адаптованим.

   

   

   

   

   

   «Київзеленбуд» запланував проведення серії таких нарад та семінарів з метою не лише ознайомлення та роз’яснення проблемних питань, а також для спільного їх вирішення.