Лісництва КО “Київзеленбуд” відновлюють рекреаційні зони Київщини

иївщини називають «легенями міста» і немає жодного сумніву у тому, що в сучасних екологічних умовах вони несуть важливу оздоровчу функцію для жителів мегаполісу. Окрім приємного дозвілля, ліси виробляють такий необхідний усім кисень та фітонциди, що  знищують хвороботворні бактерії. Годі й казати, що на загальну площу в 31 628 га, що належать лісопарковим господарства (ЛПГ) КО «Київзеленбуд», наразі йде дуже велике рекреаційне навантаження у співвідношенні кількості жителів та гостей столиці до кількості облаштованих зон відпочинку. Тому ЛПГ окрім підтримання, догляду та відновлення санітарного стану лісу приділяють неабияку увагу облаштуванню для киян та гостей міста рекреаційних зон.

На цей сезон лісничими заплановано встановити 49 одиниць лісових меблів (лавки, альтанки, дитячі майданчики), що будуть розміщені поруч із житловими масивами. Всі меблі виробляються у деревообробному цеху КО «Київзеленбуд» використовуючи экологічно-чисті матеріали, та якісну фарбу на водній основі, якими фарбують дитячі майданчики. Під час виробництва використовується лише та деревина, що береться після санітарної рубки аварійних та всохлих дерев, або т.з. падалиці (валежнику).

Директор ліспоракового господарства Святошинського району Обуховський О. зазначив, що для догляду за зонами массового відпочинку, закріплюються працівники, які щоденно прибирають сміття та слідкують за санітарним станом рекреаційних зон. Окрім цього він повідомив, що за останні чотири роки лісництво знаходилось у стані «анабіозу», і лише наприкінці минулого року разом із КО «Київзеленбуд» лісництвот розпочало активні роботи по відновленню господарства, і тому зараз на ЛПГ лягає дуже багато роботи та відповідальності із відновлення рекреаційної функції наших лісів.

Нагадуємо також, що цього року у лісах силами міської громади та лісництв заленбуду в рамках сезонних толок було висаджено 460 тис. шт. сіянців сосни звичайної та 1200 кг. Жолудів дуба черешчатого.

Директор КП ЛПГ Святошинське Орест Обухівський