Лісопаркові господарства долучились до Всесвітнього дня мігруючих птахів

Всесвітній день мігруючих птахів був ініційований у 2006 році Угодою про збереження афро-азіатських мігруючих водно-болотних птахів у співпраці з Конвенцією про збереження мігруючих видів тварин як глобальна інформаційно-освітня кампанія, спрямована на створення сприятливих умов для мігруючих птахів та середовища їхнього проживання в усьому світі.

Щороку велика кількість мігруючих видів птахів перетинає моря, океани, гори та пустелі під час своїх мандрівок на виживання. Охороняючи їх, ми робимо внесок у збереження біорізноманіття. Останнім часом чисельність мігруючих птахів, які здійснюють перельоти між Африкою, Близьким Сходом і Європою, значно скоротилася. Відзначення цього дня дає можливість кожному зробити свій внесок у зменшення загроз для птахів та для їхнього захисту. Всі заходи, що організовуються для проведення Всесвітнього дня мігруючих птахів, об’єднані спільною темою.  Тема цьогорічного Всесвітнього дня мігруючих птахів: «Захист птахів: вирішення питань забруднення пластиком!»

З метою підвищення обізнаності широкої громадськості про необхідність прийняття невідкладних заходів щодо охорони перелітних птахів та середовища їх безпосереднього проживання за сприяння КО «Київзеленбуд» працівники комунальних підприємств лісопаркових господарств на підпорядкованих територіях розвісили понад 250 штук шпаківень, встановили інформаційні аншлаги та панно, провели прибирання балансових лісових насаджень від сміття в тому числі і від пластику на площі до 25гектарів та провели спільно з ГО «Друге життя» відкритий урок на природоохоронну тематику у школі І-ІІІ ступенів №151 з розвішуванням штучних годівниць у прилеглому лісовому масиві.