Лісопаркові господарства столиці готуються до електронного обліку деревини

Фахівці ДП «Лісогосподарський Інноваційно-Аналітичний Центр» провели навчання  щодо впровадження даної системи електронного обліку деревини для комунальних підприємств  «Дарницьке ЛПГ», «Святошинс ьке ЛПГ» та «ЛПГ «Конча-Заспа».

Електронний облік деревини – це система фіксації та оформлення руху деревних ресурсів із застосуванням засобів автоматизації на всіх етапах лісозаготівельних робіт з занесенням та передачею інформації поколодного (штабельного) обліку за допомогою сучасних інформаційних технологій для подальшого використання в бухгалтерському та управлінському обліку.

«Запровадження електронного обліку дозволить посилити контроль за обліком заготовлюваної деревини, за її транспортуванням, а також за роботою відповідальних осіб, які відпускають лісопродукцію. Навчання фахівців, котрі братимуть безпосередню участь у прийомі та відпуску лісопродукції – це запорука успішного функціонування системи. Тож підвищення кваліфікації має бути систематичним, адже система буде постійно вдосконалюватися», – зазначив заступник генерального директора КО «Київзеленбуд» Дмитро Заруба.