Міфічні духи прадавньої України заселили Співоче поле

17 серпня 2018 відкрилася щорічна виставка квітів на Співочому полі Печерського ландшафтного парку, приурочена до Дня Незалежності України. «Чарівний український міф» – так цього року називається виставка, організована КО «Київзеленбуд».

Начальник управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований офіційно відкрив виставку, зазначивши що тут представлені 10 композицій від кожного з комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень столиці та запросив гостей познайомитися із українськими міфами.

Обираючи тему, дизайнери опиралися на дослідження науковців, розвідки етнографів і фольклористів, на народні казки, легенди, заклинання, звичаї, обряди, пісні. Праукраїнська міфологія надзвичайно багата. Серед легенд є частина, яка розповідає про загадковий світ природного царства і про Духів Природи, в яких вірили наші пращури. Вони живуть у деревах та квітах, у чагарниках і болотах, у хмаринах та краплинах роси, у травах, листі, кожному поруху повітря…

На Співочому полі можна зустріти Вогняного Змія, Повітрулю, Русалку, Мавку, Духа Жнив та райського птаха Гамаюна, завітати в Лісове царство, до Володаря водних глибин, познайомитися із Духом Весни і Літа. 

Виставка розміщується на території площею майже 1500 кв. м. Цього року районні КП УЗН м. Києва висадили більше 200 тисяч квітів, вирощених у власних парниках: різні види альтернатери, бегонії, тагетису (чорнобривці), коліусу, цинерарія, агератум,  сеткреазія, ірезине, гортензія, ехінацея, лобелія, очиток, а також злакові трави та кущі. Крім того, для  оформлення використовують також додають об’ємні конструкції, мармурову крихту, дерево, солому, елементи з фанери та металу.

В. о. директора КО «Київзеленбуд» Наталія Бєлоусова подякувала районним КП УЗН за їхню натхненну роботу: «Дякую всім працівникам, дизайнерам, директорам за ідеї, які щоразу дивують, за їхню клопітку працю,  і що незважаючи на примхи природи, спеку, дощі та урагани, сьогодні гості Співочого поля можуть насолодитися яскравими легендами. Кожний район по-своєму розкрив тему, а всі композиції разом символізують наш український народ, наші чарівні українські міфи».

Оскільки виставка традиційно проходить на території головного event-парку Києва, на гостей чекає багато активностей та сюрпризів, розповідає керівник компанії-оператора Співочого поля – Grand Event Денис Погорєлко: «Цьогоріч ми пропонуємо відвідувачам не просто насолодитися квітковими композиціями, зробивши сотні яскравих фото біля них, ми також підготували дещо нове для гостей. Гості зможуть поринути у світ казок та легенд у віар-кімнатах, а квести, спеціально розроблені до свят, проведуть гостей міфологічними стежками та ознайомлять з усіма загадками Праукраїни. На полі також працюватимуть лялькові театри та сферичне кіно з тематичними фільмами».

Виставка триватиме до 16 вересня, працюватиме з 9:00 до 21:00, без вихідних.

Адреса: вул. Лаврська, 33 (15 хвилин від метро «Арсенальна»).

Вхід: дорослий квиток – 50 грн., дитячий – 25 грн.

Для дітей до 7 років, пенсіонерів, учасників АТО, інвалідів 1 та 2 групи та учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС вхід безкоштовний.