Міський декоративний розсадник «Теремки» КО «Київзеленбуд»– готовий до озеленення столиці

МДР «Теремки»  один з найбільших виробників якісного садивного матеріалу  – декоративних рослин та газонних трав у Києві, що забезпечує місто зеленими насадженнями.

На території в 343,4 га вирощуються усі необхідні для озеленення міста дерева та кущі. На потребу кожного району там вирощуються каштани, липи, клени, тополі та інші досить рідкісні декоративні рослини, як наприклад  Гледичія. Також на його території вирощується великий асортимент хвойних рослин: голубі ялини, різні сорти туї, ялівців та ін.

Щороку розсадник є постачальником біль ніж двох тисяч дерев та чотирьох тисяч кущів для озеленення столиці. Тому КО «Київзеленбуд» приділяє велику увагу модернізації технічного складу розсаднику. Зокрема, були закуплені машини, за допомогою яких можливе проведення швидкого та якісного викопування, пакування  та транспортування садивного матеріалу.

«Увесь садивний матеріал вирощується самостійно шляхом черенкування або з насіння, тому у нас немає необхідності закуповувати посадковий матеріал для розсаднику.» – зазначив головний агроном розсаднику. Також він наголосив, що рослини вирощуються за сучасними технологіями і всі вони акліматизовані до погодних та сучасних умов міста. Тож головний озеленювач столиці  КО «Київзеленбуд» щороку примножує зелені насадження Києва більш ніж 80 видами дерев та кущів.