На ділянці біля метро «Лісова» висадили дерева

31 березня у кварталі № 57 Дніпровського лісництва Дарницького ЛПГ (між Броварським проспектом та вул. Кіото) висадили 38 крупномірних дерева: 10 дерев сумаху, 11 лип та 17 кленів сріблястих. Раніше працівники КП «Дарницьке ЛПГ» висадили на цій ділянці 6 тисяч сіянців сосни звичайної та 1 тис. дубу звичайного.

 «Отруєні зловмисниками сосни зробили це місце відомим серед киян та активістів. І ми планували заліснювати ділянку разом із активістами, було чимало охочих приєднатися. Проте карантин вніс корективи і довелося відмінити масові акції. Але ми своє слово тримаємо, бо ж обіцяли, що навесні тут посадимо дерева – все вже було готове для цього, а рослини не можуть чекати завершення карантину, та й виробничу програму ніхто не відміняв», – зазначив в. о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Нагадаємо, що у період з червня по серпень 2018 року лісівники Дарницького ЛПГ почали помічати масове всихання частини соснових насаджень у кварталі № 57 Дніпровського лісництва на площі 1 га. Загалом було уражено близько 300 дерев. Під час детального огляду були виявлені механічні отвори на стовбурах пошкоджених дерев, ймовірно від свердла дрилю, які були замасковані речовиною схожою на пластилін. З метою встановлення осіб причетних до масового відмирання дерев на території лісового кварталу №57 Дніпровського лісництва і притягнення їх до відповідальності, згідно з чинним законодавством України, було направлено лист у Деснянське УП ГУНП (від 10.10.2018 № 569) та відкрито кримінальне провадження.

Перед висаджуванням дерев КП «Дарницьке ЛПГ» отримало дозвіл Деснянського РУГУ МВС у місті Києві на проведення робіт з прибирання деревини та захаращення, лісовідновних заходів, розробки та вивезення незаконно здобутої деревини, нарізання борозен, садіння сіянців та саджанців лісоутворюючих порід.