На Русанівській набережній відкрили парк після капітального ремонту

У столиці оновлено ще один парк у Дніпровському районі.  14 серпня 2018 року відбулося офіційне відкриття оноленого парку на Русанівський набережній. Роботи з капітального ремонту проводилися у 2017-2018 роках.

«Київ – місто парків. І ми продовжуємо надавати нове життя найпопулярнішим паркам та скверам столиці. Сьогодні впорядкована ще одна зелена зона – парк на Русанівській набережній, де раніше були хащі, занедбана територія. Русанівська набережна – це особливе місце не тільки для мешканців Дніпровського району, а й для усіх киян”, – зазначив під час відкриття парку мер Києва Віталій Кличко.

 

 

 

 

 

 

 

 

В оновленому парку було укладено близько 21 тис кв. м. дорожнього покриття з ФЕМ, встановлено 124 лави та 124 урни, влаштовано 3,4 га газону. За підтримки меценатів, якими стали місцеві підприємці, встановлено 100 хромованих стовпчиків для перешкоджання заїзду приватного автотранспорту на територію зеленої зони парку.

“Тут приємно гуляти, насолоджуючись неймовірним видом на правий берег Дніпра. Недарма це місце називають Київською Венецією. А висаджені троянди додають цій місцевості певного шарму”, – ділиться враженнями в.о. генерального директора КО “Київзеленбуд” Наталія Бєлоусова.

Русанівська набережна – зелена зона протяжністю 1,8 км. Працівники КП УЗН Дніпровського району не лише озеленили територію, а й посадили квіти, які прикрашають набережну, додаючи барв. Загалом висадили:

  • ‌ 4600 шт. седуму лимонного та полістікум;
  • ‌120 шт. злакового війника;
  • ‌720 кущів ялівцю, спіреї, бересклета та піроканти;
  • ‌300 кущів троянд із закритою кореневою системою.

Кияни та гості міста люблять цей парк, зокрема, за його неймовірні видові ділянки, серед яких основною є ротонда, за встановлені раніше іронічний пам’ятник бабусі з «кравчучкою» та композицію «Пташка на кубі». Під час ремонту територію біля цих об’єктів облагородили.

Ми продовжуємо творити історію зеленого Києва!