На схилах біля колони Магдебурзькому праву видалили аварійні дерева

30 січня на схилах біля пам’ятного знаку колони Магдебурзькому праву (не на Володимирській гірці, як це звучало у деяких ЗМІ) видалялися аварійні, сухостійні, фаутні дерев та ті, які мають кут нахилу більше 45 градусів. Видалення дерев проводилося згідно з актом обстеження зелених насаджень № 1-А від 09.01.2020, виданого після обстеження території відповідною постійно діючої комісією.
Згідно з актом, видаленню підлягали 57 дерев у зв’язку із їхнім станом, ще 11 дерев були в незадовільному стані, тож проводилася санітарна обрізка. Більшість дерев – клени ясенелисті. Ці дерева у вуличних посадках живуть недовго, порівняно з іншими видами – не більше 30 років, і більшість дерев, що були видалені у зв’язку із аварійним станом, досягли або ж були близькими до свого граничного віку.
На місці видалених дерев заплановано вже цієї весни висадити нові дерева, а також відновити газон.
Нагадаємо, що відповідно до чинних Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України № 105 від 10.04.2006, аварійне дерево – це дерево, яке може становити загрозу для життя і здоров’я пішоходів, транспортних засобів, пошкодити лінії електропередач, будівлі і споруди або перебуває у пошкодженому стані внаслідок снігопадів, вітролому, урагану та інших стихійних природних явищ чи за наявності гнилої серцевини стовбура, значної суховершинності, досягнення вікової межі.