Нові дитячі майданчики та казкові мешканці Куренівського парку на Подолі

Куренівський парк продовжує оновлюватися і поступово перетворюється на маленьку країну  розваг для дітей.

«У кожного парку є свої відвідувачі, свій напрямок, своя автентичність. І це важливо зберегти, проєктуючи капремонти та реконструкції парків. Тому крім автомістечка, яке безперечно є улюбленою розвагою малечі, у Куренівському парку облаштували ще 4 локації для маленьких відвідувачів», – розповідає в. о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Так, тут встановили два яскравих майданчики із гойдалками та гірками та 2 гімнастичних комплекси для дітей площею 104 кв. м. та 306 кв. м., де вони можуть проявити свою вправність. За цим всім спостерігають казкові герої – гноми, які облюбували галявини парку.

І як же без спорту?! Футбол, волейбол, баскетбол – у всі ці ігри можна зіграти на огородженому багатофункціональному полі, яке займає 454,5 кв. м. А під раніше встановленим майданчиком для занять ворк-аутом вистелили гумове покриття.

Також у Куренівському парку замінили старі лави на 65 нових, встановили 74 урни та засіяли ще майже 6000 кв. м. газону. Ремонтні роботи вже на завершальній стадії.

Нагадаємо, що на початку серпня було представлено оновлену частину Куренівського парку із відремонтованим дитячим автомістечком, яке є міні-копією справжніх магістралей із дорожніми знаками, розмітками й тунелями. Окрасою став і сухий фонтан із кольоровою підсвіткою, зараз він законсервований на зимовий період. Також були влаштовані доріжки із ФЕМ, прокладено 15000 м трубопроводу для поливо-зрошувальної системи всього парку, влаштовано освітлення, відеоспостереження та встановлені сигнальні кнопки, висаджено дерева, кущі та багаторічні квіти, засіяно газони.