Оновлено лісову зону відпочинку на території КП «Дарницьке ЛПГ»

На території Броварського лісництва КП «Дарницьке лісопаркове господарство» на автомагістралі Київ–Чернігів відкрито оновлену зону відпочинку «Придорожня». Лісова охорона облаштувала зону всім необхідним для комфортного проведення часу. Тут встановлено 4 альтанки, відведене місце для розведення багаття і навіть заготовлені дрова. Для сміття встановлені контейнери.

Влаштування зон відпочинку є однією зі складових комплексного підходу до покращення протипожежного стану зелених зон. Зазначимо, що  загальна площа лісового фонду КП ЛПГ м. Києва складає 31,628 га. Всього на території столичних лісових господарств виділено місця для 41 зони відпочинку.

 «Цивілізовані умови диктують правила поведінки: вогнище розпалювати у спеціально відведеному місці, сміттю місце в урні, а не на траві. Крім того, влаштування таких зон відпочинку дозволяють зменшити кількість пожеж у лісах. Адже встановлюються обмежувальні стовпчики та шлагбауми, щоб автомобілі не заїжджали безпосередньо на територію лісових насаджень, є мінералізовані смуги, які запобігають розповсюдженню вогню, і що також важливо – в таких місцях обов’язково встановлюють інформаційні щити на протипожежну тематику», – розповідає в. о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Завдяки комплексному підходу до утримання й догляду за лісовими насадженнями у 2019 році було зафіксовано лише 70 випадків  загорянь у лісах, що на 136 менше, ніж за аналогічний період у 2018 році, тобто на 66%.