Парк «Сирецький» – затишок у кожній деталі

28 вересня відбулося офіційне відкриття оновленого парку «Сирецький» у Шевченківському районі столиці. Парк «Сирецький» загальною площею 22,66 га, розташований в Шевченківському районі столиці, увійшов до ТОП-10 парків столиці, у яких в 2018 році проводиться капітальний ремонт як в улюблених місцях відпочинку киян.

«Сьогодні ми відкриваємо оновлений Сирецький парк. Місцеві мешканці знають, що ця зона відпочинку була в занедбаному стані. Тепер вона виглядає гарно, сучасно і люди задоволені», – відзначив під час відкриття мер Києва Віталій Кличко.

Роботи з капітального ремонту проводилися на території 4,4 га. На цій території вимощено 3900 кв. м. доріжок із ФЕМ, з них 600 кв. м.  – це під’їзна технологічна дорога зі сторони вул. Шамрила. У парку встановлені сучасні стилізовані лави та урни. Для комфортних прогулянок ввечері зроблено сучасне LED-освітлення – встановлено 52 опори.

Для швидкого та зручного орієнтування у парку розміщені навігаційні покажчики та інформаційні тумби.

Особливою популярністю парк «Сирецький» користується у малечі, адже навколо нього проходить Київська дитяча залізниця. Для дітлахів встановлено два ігрових майданчики (645 кв. м. та 477 кв. м) із сучасним покриттям та інклюзивними елементами.

Також облаштовано місця для активного відпочинку, зокрема, є територія для занять ворк-аутом (183 кв. м.) і мультифункціональний майданчик для гри у волейбол та баскетбол (200 кв. м). В «Сирецькому» встановлено 4 альтанки, в яких можна пограти в настільний теніс або шахи. Для тих, хто любить спокійний відпочинок створено окремі майданчики із шаховими зонами.

«Сирецький парк – як острівець затишку посеред гамірного міста. Це місце, де справді хочеться відпочити: насолодитися природою, гуляючи по зручним доріжкам, можна пограти в шахи, привести дітей на ігровий майданчик чи зайнятися спортом на свіжому повітрі. В Сирецький парк хочеться повертатися знову і знову», – ділиться враженнями в. о. Генерального директора КО «Київзеленбуд» Наталія Бєлоусова.

У парку з’явився і будиночок садівника та громадська вбиральня (загальна площа будівлі 86,8 кв. м).

Силами працівників КП УЗН Шевченківського району було влаштовано майже 4 га газону. По всій території парку прокладено поливо-зрошувальну систему. У парку висадили 500 чагарників, 100 дерев та майже 10000 квітів. Загалом у парку передбачено висадити ягідні тиси, глід, магнолії, сакури, катальпи, туї, робінії, ліщину, ялівець, гортензії, створити живу огорожу із туї, спіреї та свидини. Барв додадуть клумби із злакових та багаторічних рослин.