Пожежонебезпечний період триває!

Весна – час відпочинку у лісі. Ліс гостинно зустрічає усіх, хто шукає у ньому відпочинку, проте. він вимагає дбайливого ставлення до себе. Розумне користування дарами природи – невід’ємне право людини. Але зловживання правилами безпеки призводить до виникнення лісових пожеж.

Пожежа – стихійне лихо, що має катастрофічні наслідки для природи і людей.

Найчастіше лісова пожежа провокується людською недбалістю: не загашені багаття, кинуті недопалки, іскри вихлопів. Рідше вона починається в результаті удару блискавки в сухостійне дерево або внаслідок тривалого тертя дерев. Найбільш пожежонебезпечними ліси стають у період сухої та спекотної погоди.

Комунальне об’єднання «Київзеленбуд» вже багато років докладає чимало зусиль, для того, щоб зробити відпочинок киян та гостей міста у лісі комфортним та безпечним. Тому нагадуємо про необхідність дотримання усіма відпочиваючими вимог Правил пожежної безпеки в лісах України.

Не розводьте багаття в лісі без нагальної потреби.

Пам’ятайте: за жодних умов не можна розпалювати багаття під пологом хвойного молодняку, на торф’яних ґрунтах, а також у пожежонебезпечну погоду.

Не можна залишати багаття без догляду, залишати місця привалу, не переконавшись у тому, що багаття загашено. Тримайте напоготові засіб пожежогасіння. Ретельно дотримуйтесь правил розведення багать.

Перед відходом з лісу багаття повинно бути ретельно засипане землею, або залите водою до повного припинення тління.

Забороняється кидати палаючі сірники, непогашені недопалки.   

Не їдьте до лісу в автомобілі без вогнегасника. Не можна заправляти пальним баки під час роботи двигунів внутрішнього згоряння, а також палити поблизу машин, що заправляються пальним.

 Протипожежні заходи в лісі не складні й зовсім не потребують матеріальних затрат. Лише обережного та дбайливого ставлення, розуміння серйозності можливих наслідків. Тож оберігаймо ліс від знищення вогнем. Щоб завжди милуватися його красою та дихати свіжістю на повні легені.