Про те, що сховано від очей всередині «здорового» дерева (ВІДЕО)

Пройдемося по фактам. На схилах біля колони Магдебурзькому праву видалили дерева у зв’язку із їхнім станом. Спочатку обстеження проводиться озеленювачами, після чого подається запит до відповідної постійно діючої комісії, яка також обстежує дерева і лише потім видає акт, який містить дані про вид дерева, його вік, діаметр, стан і потребу видалення чи санітарної обрізки. Якщо своєчасно не видалити дерево відповідно до акту, воно впаде і травмує людину – матимемо кримінальну відповідальність.
Далі про стан дерев. Неозброєним оком пересічному громадянину дерева здаються здоровими, в той час, як всередині розвивається гниль, адже на перший погляд крони дерев, уражених ядровою гниллю, мають цілком здоровий вигляд. Гнилі – це ділянки деревини зі зміненим забарвленням і зниженою твердістю. Їх розрізняють за кольором, характером гниття, структурою, розміщенням на дереві і в поперечному зрізі. Схильність дерев до ураження збудниками гнилей здебільшого зростає з віком і залежить від породи. Ядрові гнилі (на більшості фото дерев, видалених у Подільському районі 30 січня) розвиваються у центральній частині стовбура, яка не містить живих клітин і слугує переважно для механічного підтримання крони. Заболонь (периферійна провідна частина деревини світлішого кольору, ніж центральна ядрова) покрита корою, яка ефективно запобігає проникненню грибної інфекції. Небезпека ядрових гнилей в тому, що її розвиток прихований від очей, але під поривом вітру верхівки чи частини стовбурів різної довжини відламуються й падають, травмуючи людей, пошкодуючи транспортні засоби.
А поки що додамо фото та відео тих «здорових» дерев, які було видалено на схилах біля пам’ятного знаку колони Магдебурському праву.

 

Gepostet von КО "Київзеленбуд" am Samstag, 1. Februar 2020

Gepostet von КО "Київзеленбуд" am Samstag, 1. Februar 2020