Більше кольору і креативного простору: в Куренівському парку розпочнеться капітальний ремонт

У Куренівському парку, що в Подільському районі столиці, з’явиться більше креативного простору. Тут планується оновлення освітлення, фонтану, доріжок, дитячого майданчика та ігрового комплексу автомістечка. Відповідний проект капітального ремонту парку презентували під час робочої наради.

Проект капітального ремонту парку передбачає зміну стилістики парку в сучасному форматі, використання нових форм покриття для доріжок та оновлення центральної зони.

Передбачена установка альтанки, яка одночасно слугуватиме укриттям від дощу, сонця, місцем збору відвідувачів для відпочинку та стане своєрідним порталом у глиб парку. Вона оформлюватиме центральну зону, надаючи завершеності та яскравості. У зоні, де зараз розміщений напис «Куренівський парк» планується встановлення флагштоків з прапорами України, Києва і цього парку.

Також передбачено оновлення чаші фонтану і його технології: водограй міститиме три шари, що крутитимуться на водяній подушці.

При капремонті враховуватимуться потреби цільових груп відвідувачів парку – маломобільних груп населення та людей різного віку. Проектом відповідно до стилістичних рішень передбачено облаштування території парку сучасного дизайну лавами, урнами, ліхтарями.