На Співочому полі відкрилася унікальна виставка тюльпанів «Навколо світу»

У Києві на Співочому полі Печерського ландшафтного парку 27 квітня відкрилася унікальна виставка тюльпанів «Навколо світу», яка триватиме впродовж місяця. Для її створення використали 250 тисяч квітів: 15 різновидів тюльпанів за формою, кольором і терміном цвітіння.

Відвідувачі виставки зможуть вирушити у навколосвітню подорож помилуватися неймовірними барвами квітів, побувавши у 10 різних містах, як-от Амстердам, Венеція, Нью-Йорк, Лондон, Сідней, Париж та інші. Загальна площа композицій – більше 2000 м. кв. Над створенням виставки працювало 150 людей.

В експозиції можна буде побачити такі сорти тюльпанів: Кейп Таун (жовтий з червоною каймою), Мондіал (білий ранній махровий), Вікінг (махровій, ранній червоний), Епрікот Фокс (абрикосового кольору), Стронгголд (жовтий), БлуДаймонд (пурпурно фіолетовий, схожий на піон), Алібі, Оранжкасіні, Ван Ейк, Ред Рівайвел (яскраво-червоний), Флемінг Флег (фіолетовий) та інші.

Тюльпан об’єднує світ – це не просто вислів, це багатовікова історія поширення весняної квітки крізь віки просторами планети Земля. Уперше почали вирощувати тюльпани в Персії. Найдревніша згадка про тюльпан зустрічається в перських легендах ХI століття. Вважається, що назва походить від перського слова «тюлі бан» – тюрбан, через подібність квітки зі східним головним убором.

Окрім виставки тюльпанів, на території Співочого поля зусиллями ландшафтних дизайнерів районів встановлено понад 10 яскравих фотозон: телефонна будка Лондона, карнавальна маска, повітряна куля, японський чайний сад, джазова сцена, книга подорожей та інше.

Також на Співочому полі паралельно триватимуть:
– виставка фігур з автомобільних запчастин в стилі стім-панк (вага фігур близько 0,5 тонни)
-різні тематичні виставки та святкові заходи: лекції з «Ландшафтного дизайну», майстер-класи з флористики та хенд-мейду, дитячий майданчик, еко-ярмарок
-дитячий парк атракціонів
– ярмарок хендмейду.
-а також дивовижний квітковий ярмарок, гастрономічна зона, відкритий кінотеатр, вечірня лаунж-зона, різноманітні майстер-класи та ще багато іншого.

Години роботи виставки: 10:00 – 21:00.
Захід триває: з 27.04 по 27.05.
Адреса: вул. Лаврська, 33 (15 хвилин від метро «Арсенальна»).

Вартість вхідних квитків: 50 ₴ – дорослий та 25 ₴ – дитячий. (Безкоштовний вхід – дітям до 7 років та пільговим категоріям населення: пенсіонерам, людям з інвалідністю, чорнобильцям, учасникам бойових дій).