Оновлені сквери – комфорт та затишок біля дому

Маленькі сквери у дворах, поряд із житловими комплексами – це місця, повз які ми проходимо зранку, йдучи на роботу, ввечері, повертаючись додому, тут батьки  гуляють із дітьми, старше покоління проводить багато часу. І саме тому такі місця мають бути затишними.  Створюючи сквери із новими доріжками, лавами, майданчиками для дітей, висаджуючи там дерева й кущі, ми прагнемо дати киянам можливість відпочивати поряд із будинком і не витрачати час на дорогу до центральних парків.

Нещодавно було відкрито оновлений сквер на вул. Донецькій, 57а у Солом’янському районі. Під час капітального ремонту було влаштовано 475 кв. м. доріжок з ФЕМ, встановлено 10 лав та 10 урн. Особливою популярністю користується дитячий та спортивний майданчик. Тут для малечі встановлено ігровий комплекс, а для шанувальників  спорту – тренажери. Гумове покриття на 245 кв. м. майданчика дозволяє дітлахам бавитися без страху подряпати коліна. І як же без футболу у дворі?! У сквері створено футбольне поле площею 272 кв. м. із штучним газоном. Щоб озеленити сквер, було влаштовано 997 кв. м. газону, висаджено 170 м. п. живої огорожі з кизильника блискучого, 43 кущі та 22 дерева.

Крім того, у Солом’янському районі тривають ремонтні роботи у скверах на вул. Соціалістичній, 3 та вул. Очаківській, 103.

Капітальні ремонти скверів та парків проводяться у всіх районах Києва. Наприклад, у Дніпровському районі завершено перший етап капітального ремонту скверу, розташованого на вул. Стальського, 26а та вздовж будинків 4а, 2б, 2а, 2 на вул. Курнатовського. Там вимостили 2657 кв. м. доріжок із ФЕМ для піших прогулянок та 603,72 кв. м. доріжок для велосипедистів. Встановлено 37 лав та 31 урна. На даний момент підготовлено 1256 кв. м. території для встановлення двох дитячих майданчиків,і волейбольно-баскетбольного майданчика, а також під встановлення елементів для воркауту та столів для гри в настільний теніс. Вже влаштовано 6627 кв. м. газону із запланованих 7039 кв. м, висаджено 28 дерев та 328 кущів. У найближчий час досадять ще стільки ж дерев та 100 кущів.

Також у в Дніпровському районі, завершуються роботи у сквері «Мікросад» на вул. Григорія Чупринки, а на вул. Шумського триває ремонт скверу і спортивно-оздоровчого парку біля озера Тельбін.