Цьогоріч у лісопаркових зонах Києва сталося 154 пожежі

На територіях Дарницького та Святошинського лісопаркових господарств та лісопаркового господарства «Конча-Заспа» цьогоріч сталося вже 154 пожежі.

Вогонь охопив загальну площу майже 13 гектарів міських лісів. Витрати  на ліквідацію цих пожеж склали понад 125 тисяч 566 гривень.

На жаль, далеко не всі громадяни вважають за необхідне дотримуватися правил поведінки й нерідко забувають, що спекотної пори навіть необережно викинутий сірник може стати причиною великої пожежі.

Тому за жодних обставин не розкладайте в лісі багаття! Пам’ятайте: пожежа в лісі – страшна біда! Адже за лічені години може згоріти все, що вирощувалося десятки років. Будьте обачними і відповідальними! Бережіть багатство, яке дарує нам природа. У випадку пожежі негайно дзвоніть 101!

Нагадаємо, у лісопаркових господарствах посилюють протипожежну охорону. Для захисту міських лісів від пожеж і підвищення відповідальності працівників лісопаркових господарств за дотриманням правил пожежної безпеки розпорядженням КМДА затверджено заходи щодо підготовки міських лісів до пожежонебезпечного періоду 2018 року.

Зокрема у КО «Київзеленбуд» створено оперативний штаб із ліквідації пожеж. Приведено до стану повної технічної готовності протипожежну техніку, спостережні вежі та засоби звʼязку в міських лісопаркових господарствах.

Крім того, упродовж усього пожежонебезпечного періоду заборонено заїзд на територію Дарницького та Святошинського лісопаркових господарств та лісопаркового господарства «Конча-Заспа» (крім транзитних шляхів). Для цього дороги та вʼїзди до лісів закриють шлагбаумами і надовбнями.