У Голосіївському парку з’явилась «лавочка-велетень»

У Голосіївському парку в Києві сьогодні, 12 травня, презентували арт-проект «лавочка-велетень». Унікальну лаву встановили на березі озера, яке назвали «Голосіївським моречком», аби мешканці і гості міста могли насолоджуватися неповнотою природою з особливого ракурсу.

Арт-проект «Лавочка-велетень на березі «Голосіївського моречка» створений Національною громадською кампанією Спільна Перемога за підтримки КО “Київзеленбуд” та КП УЗН Голосіївського району з метою привернення уваги до проблем екології міста та відповідального ставлення до навколишнього лісопаркового середовища.

Висота лавочки-велетня – 2,5 метра, а ширина – 5 метрів. Важить вона понад півтори тонни. Оздоблення лави поєднує рослинні мотиви та фауну.

«Для виготовлення лави не знищили жодного дерева: її змайстрували з дощок із сухостою. Ми разом із громадськими організаціями продовжуватимемо створювати подібні проекти, бо це не лише краса та креатив, а й розвиток туризму. Ви завжди можете запросити своїх друзів приїхати сюди і сфотографуватися на такому красивому арт-об’єкті», – зазначив перший заступник генерального директора КО «Київзеленбуд» Дмитро Заруба.

Довідка. Художнє оформлення лави: Юрій Денисенко, Михайло Денисенко, Євгенія Глинська. Меценати проекту: компанія «DuoLife», «Українська сувенірна компанія»,мережа мотузкових парків «Активна країна».