Відкриття оновленої зеленої зони на проспекті Перемоги

Сьогодні, 24 жовтня відбулося відкриття зеленої зони по проспекту Перемоги за участі генерального директора КО «Київзеленбуд» Михайла Наконечного.

Для комфортної зони відпочинку за цією адресою зусиллями «Київзеленбуду» висаджено 120 дерев (сосни та акації), 692 кущів(ялівець, кизильник, дерен, сосна гірська), 14500 квітів (гвоздика Барбатус, гайлардія, хризантема, кареопсис, кампанула) та облаштовано 5500 кв. м газону.

«За проектом «Стратегії розвитку КО «Київзеленбуд» на 2017 -2021 роки» передбачається поступове збільшення питомої ваги вічнозелених рослин з 10 % до 50%. – зазначив Михайло Наконечний – це позитивно відобразиться на екосистемі міста, адже вічнозелені виділяють фітонциди, які активно сприяють очищенню повітря»

Нагадаємо, що цього року буде відновлено 120 парків та скверів – більшість з яких вже чекають на відвідувачів (парк «Наталка», сквер біля МВЦ, «Гідропарк», сквер на Заслонових, парк біля ДВРЗ, площа Кривоноса, сквер №3 на Контрактовій площі, сквер по В. Гавела, 85, сквер «Доброволець», тощо). Найближчим часом, відбудеться відкриття парку ім. Малишка та «Аврора» у Дніпровському районі, де вже на фінальній стадії ремонтні роботи та озеленення.