Як змінюється Сирецький парк

Триває капітальний ремонт Сирецького парку, що у Шевченківському районі столиці. Хід ремонтних робіт вчергове обговорили під час робочої наради за участі заступника генерального директора КО «Київзеленбуд» з питань капiтальних вкладень Володимира Ляховича, представників підрядника та громадськості.

Як зазначив Володимир Ляхович, роботи в парку розпочалися у квітні, однак темпи були досить млявими. Аби пришвидшити процес, довелося зробити кадрові зміни, зокрема замінити прораба об’єкта.
«У цьому парку є вся необхідна паркова інфраструктура. Однак, немає закінченого змістовного вигляду, його центральна часина використовується як транзитна зона. На жаль, тут мало місця для дітей дошкільного віку, для тих, хто тільки робить перші кроки. Тому плануємо зробити дитячу зону з елементами інклюзивності», – розповів заступник генерального директора КО «Київзеленбуд» з питань капiтальних вкладень Володимир Ляхович.

Нові доріжки, альтанки, система відеоспостереження – далеко не всі зміни, які відбудуться цьогоріч у Сирецькому парку в Києві. Згідно з проектом капремонту, парк «Сирецький» має бути привабливим для відвідувачів різного віку, тому тут заплановано врахувати функціональні зони, передбачити центральний майданчик з висадженою ялиною та відновити сцену для проведення масових заходів.

Дитяча зона міститиме майданчик з виділеними зонами для дітей різного віку. Спортивна зона передбачатиме спортмайданчики з універсальним набором обладнання, в тому числі для гри в шахи, настільний теніс, волейбол. Задля безпеки відвідувачів передбачено встановлення застережних засобів в зонах перетинання алей, доріжок з колією дитячої залізниці.

Також в рамках капремонту заплановано облаштування території парку сучасного дизайну парковими лавами, урнами. Буде більше газонів і клумб. Освітлення планується продовжити по всій території. Буде будинок садівника і вбиральня.