Співоче поле перетворилося на концертний зал, що поєднав різні музичні жанри в Фестивалі хризантем!

05 жовтня о 12:00 відбулося урочисте відкриття Фестивалю хризантем – традиційної осінньої виставки на території Печерського ландшафтного парку «Співоче поле», організованої КО «Київзеленбуд». Цього разу квіти можна не лише побачити, а й почути. Вони розповідають про музику. Дизайнери 10-ти районних КП УЗН Києва перетворили хризантеми на яскраві ноти різних музичних жанрів.

«Цього року хризантеми розповідають про музику. Дизайнери 10-ти районних КП УЗН Києва перетворили хризантеми на яскраві ноти, які втілилися у музичні жанри. Послухати диско, грайливе кантрі та легендарні хіти The beatles, які створені з 25 тисяч квітів на майже 2000 кв.м. – все це ви зможете на Співочому полі з 5 по 28 жовтня!», – розповів під час відкриття виставки начальник Управління екології на природних ресурсів КМДА Андрій Мальований.

Виставка розміщується на 10 локаціях загальною площею майже 2000 кв. м.  Понад 25 тисяч хризантем різних сортів та кольорів розказують про мелодії блюзу, джазу, кантрі, металу, лаунжу, рок-н-ролу, диско, твори Баха, пісні гурту «Beatles», розкривають таємницю пристрасного аргентинського танго! Для оформлення композицій використані також об’ємні конструкції, мармурова крихта, декоративна щепу, елементи з фанери та металу. Деякі конструкції сягають до 3 м у висоту.

«Ми провели невеликий експеримент – вмикали симфонічну музику в теплицях із хризантемами, і побачили, що квіти ростуть швидше під ці мелодії. Тож спільно з КО «Київзеленбуд» ми вирішили створити не просто 10 унікальних квіткових композицій, а й заграти персональний музичний концерт біля кожної з них», – говорить керівник компанії-оператора Співочого Поля Grand Event Денис Погорєлко.

За словами Дениса Погорєлка, спеціально до Фестивалю були створені музичні інструменти зі штучної трави. Гості зможуть зробити безліч фотографій, наприклад, із «зеленими» гітарою, арфою. Відвідувачі також мають можливість взяти участь у виборі теми наступної виставки квітів – 2019 року.

Перший заступник генерального директор К “Київзеленбуд” Дмитро Заруба подякував співробітникам районних КП УЗН та, зокрема, дизайнерам за їхню натхненну роботу: «Завдяки вам  відвідувачі можуть сповна насолодитися композиціями. Співоче поле перетворилося на справжній концертний зал, який поєднав різні музичні жанри в одному Фестивалі! І звісно, де ще, як не на Фестивалі хризантем, можна побачити таке розмаїття оксамитових квітів? Існує близько 40 видів хризантем, і більшість з них представлені тут».

Виставка триває до 28-го жовтня.

Години роботи: з 9:00 до 21:00, без вихідних.

Вхід: 50 гривень – дорослий, дитячий – 25 гривень.

Для дітей до 7 років, багатодітних сімей, пенсіонерів, учасників АТО, інвалідів 1 та 2 групи та учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – вхід безкоштовний.

Адреса: вул. Лаврська, 33 (15 хвилин від метро «Арсенальна»).