#ТВІЙПАРК Наталка

Цей парк створили на місці занедбаної території із не найкращою репутацією. Сьогодні він один із найвідвідуваніших у столиці. Має особливе розташування – на березі Дніпра. Тут встановлено чи не найбільший дитячий майданчик. Для тих, хто любить рух – ворк-аути, поля для ігор, велодоріжка. Арт-об’єкти стають улюбленими фотозонами. Парк вже давно називають золотим стандартом київських парків. Так, це все про парк «Наталка».

Про розмаїття рослин у «Наталці» варто писати окремі статті, адже це справжній ботанічний сад. Кажуть, що у кожної людини є своє дерево – у цьому парку ви точно віднайдете своє. Раніше на цій території росли лише тополі, верби, берези, дуби й клени. Тепер же навесні квітнуть сакури, магнолії і тюльпанові дерева, черемхи Маака, сумаих і яблуні плакучі Зібольда, катальпи та сливи. Влітку прохолоди додають платани, липи і горобини, клени гостролисті Royal Red та Emerald Queen, гінкго білоба та ліквідамбри. Взимку зеленіють хвойні псевдотсуги, туї, ялівець, блакитні ялини та чорна сосни. Форми створюють кущі вейгели, пухироплідника, гортензії, свидини, скумпії, спіреї. А настрій –  сезонні квіти та багаторічні злакові рослини. І щороку цей перелік поповнюється.

Нагадаємо, територія парку «Наталка» була повернута у власність громади завдяки небайдужим мешканцям. У 2017 році офіційно відкрили першу чергу оновленого парку за ініціативи та підтримки мера Києва Віталія Кличка. Загалом було завершено три черги капремонту.

#ТВІЙПАРК чекає на тебе!