#ТВІЙПАРК Володимирська гірка

Біографи Тараса Шевченка стверджують, що Великий Кобзар приходив сюди у роздумах. Марко Вовчок милувалася звідси панорамними краєвидами, а Іван Нечуй-Левицький писав, що важко по всій Європі знайти картину, кращу за цю.
Парк «Володимирська гірка» – візитівка столиці. Та ще на початку 19 століття тут були голі схили. Щоб їх зміцнити та уникнути зсувів, у 1830-х роках на Михайлівській горі почали висаджувати дерева. Сучасну назву парк отримав у 1853 році після встановлення пам’ятника князю Володимиру Великому. Цей скульптурний пам’ятник вважається найстарішим у столиці. Свого часу це був єдиний безкоштовний сад у місті, інші місця відпочинку були огородженими, а вхід до них був платним.
«Володимирська гірка» залишається одним із найулюбленіших місць відпочинку киян та туристів. У травні 2018 року було презентовано відреконструйоване верхнє плато «Володимирської гірки». Це було перше оновлення з 1980 року. Після будівництва пішохідно-велосипедного мосту, що з’єднує парк із Аркою дружби народів, з якого відкривається неймовірний краєвид, відвідувачів стало ще більше.
#ТВІЙПАРК чекає на тебе!