У міських оранжереях вдічі збільшиться вирощування квітів

У міських оранжереях, працівники КП УЗНів власними силами проводять заміну скла на полікарбонат. Зокрема, вже відбулась така заміна в оранжереях Дніпровського, Солом’янського і Святошинського районах.

«Такі інновації дозволять збільшити вирощування рослин в оранжереях вдвічі. Ми поступово і системно впроваджуємо стратегію «Екологічно. Інноваційно. Комфортно». Нові методи вирощування багаторічних квітів, влаштування декоративної мульчі у лунках, обов’язкове проектування мережі освітлення при реконструкції парків і скверів. Все це – фундамент для якісної організації паркової інфраструктури», – підкреслив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Михайло Наконечний.

Зазначимо, що полікарбонат зовнішньо нагадує звичайне скло, але не пропускає ультрафіолетові промені, він вдічі легший за скло і стійкий до ударів. Завдяки цьому, зменшуються витрати на поливання, опалення теплиць і, як наслідок, збільшується їх період експлуатації.

На балансі КП УЗНів знаходиться 15 га. парниково-оранжерейного господарства. Це дозволяє забезпечити основні потреби міста і вирощувати 8-10 млн. квітів. Поступовий перехід від вирощування однорічників на багаторічники дозволить зекономити бюджетні кошти і привнести нові форми у міський дизайн.