У парку «Пуща Водиця» завершується капітальний ремонт

Сьогодні відбулася робоча зустріч щодо завершення капітального ремонту парку «Пуща Водиця» в Оболонському районі. Капітальний ремонт – це комплексний підхід до вирішення поставлених завдань. Саме тому нарада відбувалася за участю керівництва КО «Київзеленбуд», КП УЗН Оболонського району, Святошинського ЛПГ, а також представників СВКП«Київводфонд», Оболонської РДА, районних відділу контролю за благоустроєм та збереження природного середовища й ШЕУ.    

Сучасний парк «Пуща Водиця» розташований у мальовничій місцині з озером Горащиха. Важливо максимально зберегти природний ландшафт та історичне значення цього місця, адже кияни відпочивають тут ще з кінця 19 століття. Головна концепція – екопарк зі своєю флорою та фауною, якими можуть милуватися відвідувачі.

У парку вже облаштовано сучасні доріжки із ФЕМ-покриття, встановлено лави, урни для сміття, відремонтовано дитячий майданчик, влаштовано еко-парковку.

Тривають роботи із влаштування газону, розвішуються годівнички для птахів та білок, а також завершується встановлення декоративної огорожі навколо території парку. 

«Робоча нарада безпосередньо на місці проведення ремонтних робіт дозволила виявити всі недоліки на стадії, коли їх можна вчасно виправити. Так, було опрацьовано низку зауважень, зокрема, щодо косметичного ремонту громадської вбиральні, розташування навігаційних знаків для комфортного орієнтування у парку, приведення до  естетичного вигляду деяких функціональних елементів. Було вирішено додати кількість урн для сміття, а також необхідність завезення піску для дитячого майданчика. Разом із ШЕУ було обговорено питання очистки зливо-стокової мережі, влаштування асфальтного покриття поряд із парком», – розповідає в. о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Незабаром планується замінити старі світильники у парку на сучасне LED-освітлення силами КП «Київміськрозвиток». Також передбачено встановлення відеоспостереження та сигнальних кнопок у рамках  міської програми «Безпечна столиця».