У столиці висадили яблуневий сад на знак дружби України й Ізраїлю

У столиці з’явився яблуневий сад на знак дружби України й Ізраїлю та з нагоди єврейського свята «Ту бі Шват».
Ту Бі Шват ще називають Новим роком дерев. В Ізраїлі в цей день дорослі й діти беруть участь у масовому висаджуванні дерев. Символом свята стало квітуче мигдалеве дерево. Для України теплолюбивий мигдаль не зовсім звичний. Щоб зберегти символізм, було підібрано інше плодове дерево, адаптоване для наших природних умов – декоративне дерево, яке в народі називають «райські яблуні». Тож на території біля оглядового майданчика на Парковій алеї висадили сад із 30 яблунь Red Obelisk, які навесні цвітуть блідо-рожевими квітами, а наприкінці літа дозрівають плоди, котрі можуть не опадати до весни. Для окраси додали ще 12 сакур.
Участь у заході взяли головний рабин Києва Йонатан Маркович, Посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон, Почесний консул Ізраїлю в Західному регіоні України Олег Вишняков, співголова Міжпарламентської групи дружби «Україна-Ізраїль» Олександр Куницький, голова Натів в Україні Фелікс Гурвич, голова молодіжної єврейської грмоаи Хабад Київ Аріель Маркович, а також народний депутат України Вадим Струневич. Захід також підтримало керівництво КМДА.
Працівники КП УЗН Печерського району підготували напередодні лунки, попіклувалися про інвентар та допомагали висаджувати дерева.