У Виноградарському лісі оновлюють дитячий еко-майданчик

Розпочинаються роботи з відновлення дитячого еко-майданчика у Виноградарському лісі з боку перехрестя Гонгадзе, Косенка та проспекту Свободи. Даний проект буде реалізовано за кошти Громадського бюджету міста Києва.

Попередній дерев’яний майданчик, на якому раніше гралися діти, з часом став занедбаним, елементи не замінювалися, а у 2016 році більшість з них взагалі демонтували, і діти та підлітки з прилеглих мікрорайонів лишилися без спортивної зони та місця відпочинку на природі.

Оновлений ігровий майданчик для дітей віком від 8 до 14 років розміщуватиметься на загальній площі 0,1 га. Буде створено кілька функціональних зон: вхідна та інформаційна, зона ігрового будинку, розвитку моторики та балансування, катання на гойдалках і зона відпочинку. На майданчику встановлять сучасні гойдалки, балансири, ігровий будиночок та лавки, навігаційні таблички, виготовлені виключно з натуральної деревини.

Створення майданчика з елементами із екологічних матеріалів стане прикладом облаштування подібних об’єктів і в інших районах столиці. Він стане місцем сімейного відпочинку на природі.

Завершити роботи по капітальному ремонту дитячого еко-майданчика у Виноградарському лісі планується вже до кінця цього року.

Аналогічний об’єкт було зроблено у Пущі-Водиці у 2017 році.