Відбулася інспекція капремонту фітнес-парку «Лебедине»

Триває перша черга капремонту фітнес-парку «Лебедине» у Дарницькому районі. Вона охоплює 3,7 га. Загальна площа парку – 19,15 га. Зонування парку було сплановано так, щоб дати змогу кожному насолодитися відпочинком: прогулянкова зона, спортивна частина парку, місце для проведення часу з дітьми, екозона.

Перед початком ремонтних робіт було розчищено територію та проведена санітарна обрізка дерев, видалено аварійні та сухостійні. На даний момент влаштовано центральний вхід, алею та прогулянкову площу з фібробетону, яка має зелені острови з газонами та  декоративним обрамленням. Центральну площу  перетинає велодоріжка з регульованим рухом пішоходів, що є частиною загального веломаршруту навколо всього парку. Встановлено парапетні лави.

«Оскільки «Лебедине» позиціонується як фітнес-парк, спортивним зонам приділено особливу увагу. Вже створені інклюзивна фітнес-зона та поліфункціональне поле для волейболу та баскетболу з гумовим покриттям. У травні вже буде облаштовано скейт-парк, два дитячих ігрових майданчики, в тому числі, й інклюзивний, освітлюватиметься центральна частина «Лебединого» – встановлять 32 опори, частково влаштують поливо-зрошувальну систему», – розповідає в.о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Перша черга капремонту триватиме до кінця 2021 року. За цей час планується прокласти 5862 кв. м. прогулянкових доріжок та  900 м. п веломаршруту по периметру парку, збудувати громадську вбиральню та будинок садівника, насосну станцію поливу, завершити роботи із освітлення, встановити камери відеоспостереження та сигнальні кнопки. Для тих, хто хоче насолодитися природою, відокремлять екозону і створять лекторій – пантонний острів на воді. Передбачена також зона для тренування та вигулу собак.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, дуже важливо і приємно, що при проведенні робіт у кожному парку активну участь беруть представники місцевих громад: «Ми орієнтуємось на думку людей, які завтра відпочиватимуть у цих парках і скверах. І ми вдячні за поради, або й подекуди зауваження, щоб результати роботи були ще кращими».

Загалом, у 2020 році в Києві планують відкрити після капремонту 12 парків і зробити низку більш локальних ремонтів на територіях зелених зон.