Відкрито І Всеукраїнський Форум «Зелена інфраструктура міст України»

26 вересня до Києва з’їхалися представники підприємств по утриманню зелених насаджень найбільших міст України – відкривається Перший Всеукраїнський Форум «Зелена інфраструктура міст України». Також до участі у Форумі запрошені представники міської влади, партнери, ЗМІ.
Ініціатором та організатором заходу виступив  КО «Київзеленбуд».

«Перший Всеукраїнський Форум «Зелена інфраструктура міст України» – це унікальна подія, оскільки вперше «зеленбудівці» з усієї України зібралися разом, щоб обговорити благоустрій міст, їх озеленення, догляд за парками і скверами.  «Київзеленбуд» ініціював і організував цей захід з метою обміну досвідом. Адже знання – це найцінніше, чим можна поділитися і що можна перейняти. У нас всіх одна спільна мета – щоб наша країна процвітала, і для нас цей вислів має пряме значення», – зазначає в. о. генерального директор КО «Київзеленбуд» Наталія Бєлоусова.
Відкриття Форуму відбулося в оновленому  парку «Наталка» в Оболонському районі Києва. Мер столиці Віталій Кличко під час відкриття зауважив: «Вперше зеленбудівці з різних міст країни можуть зустрітися, обмінятися досвідом, перейняти нові технології, поділитися своїми досягненнями. І я радий, що організатором заходу став саме “Київзеленбуд”, адже облаштування сучасних парків та скверів, інфраструктури для відпочинку – один із пріоритетів столичної влади. Ми прагнемо зберегти статус Києва як найзеленішої столиці Європи».
В перший день для учасників Форуму була проведена екскурсія парком «Наталка», який після завершення кількох черг капітального ремонту вважається «золоти стандартом» для київських парків. Тут же було продемонстровано сучасну техніку для догляду за парками та скверами, а міжнародні експерти, запрошені на подію, провели практичний семінар з гідропосіву.
27 вересня  відбудеться офіційне відкриття пленарної частини Форуму «Зелена інфраструктура міст України», під час якої виступатимуть учасники з інших міст України, а в другій половині дня заплановані екскурсії оновленими парками столиці, зокрема, відвідають парк «Перемога» в Дніпровському районі та парк вздовж проспекту Ватутіна у Деснянському районі Києва.