Відкрито пам’ятник Іллі Муромцю в однойменному столичному парку

Сьогодні у парку «Муромець» в Деснянському районі урочисто відкрито пам’ятник богатирю Іллі Муромцю. Мер Києва Віталій Кличко наголосив, що це український герой часів Київської Русі: він народився під Черніговом, служив князю Володимиру, охороняв місто Київ і похований він у Києво-Печерській лаврі.


Прототипом для пам’ятника Іллі Муромцю став сучасний український богатир Василь Вірастюк. Автором творіння є молодий скульптор Володимир Журавель.
Постамент встановлено на штучно створеному пагорбі, яким силами КП УЗН Деснянського району перетворено на справжній зелений оазис, адже він вкритий зеленим килимом трави. Зеленбудівці вистелили рулонний газон на загальній площі 3150 кв. м., а також посадили поруч із пагорбом платан. Крім того, до самого пам’ятника вистелене доріжка із каменю.
Діти стали першими поціновувачами такого газону! Директор УЗН Деснянського району пояснив Євген Карп зазначає, що діти, які бавляться на пагорбі, траву не знищать. Адже  встановлено автоматичний полив, який вмикається щоночі. Тож зеленітиме пагорб із богатирем на коні до самої зими!