Відкриття оновленої площі Петра Кривоноса у Солом’янському районі

8 серпня о 11.30 відбулося відкриття оновленої площі Петра Кривоноса у Солом’янському районі  за участі заступника міського голови Петра Пантелеєва, начальника управління екології та природних ресурсів департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Мальованого Андрія та генерального директора КО «Київзеленбуд» Михайла Наконечного.

Площа Петра Кривоноса – площа у Солом’янському районі міста Києва, місцевість Солом’янка. У 2017 році відповідно до Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2017 рік, проведено роботи по об’єкту: «Капітальний ремонт та благоустрій площі П. Кривоноса у Солом’янському районі м. Києва». В ході виконання робіт з капітального ремонту створено сквер в 1 га за тенденціями і стандартами європейського паркобудування для комфортного відпочинку різних вікових груп.

Зусиллями КО «Київзелнбуд» виконано наступні роботи: влаштовано 515 кв.м. пішохідних доріжок з ФЕМ, 100 м. металевої огорожі, 2040 кв.м.газону ; встановлено16 лав та 15 урн для сміття. Висаджено 141 од. дерев та кущів хвойних і листяних порід (сосна звичайна, в’яз плакучий Comperdownii, клен Фрімана, ялівець горизонтальний, кизильник блискучий, кизильник горизонтальний, псевдотсуга Мензіса, спірея Вангутта); створено 185 кв.м. квітника (використано квіткову продукцію в кількості 2700 од.: лілейник, флокс, хоста, бегонія, колеус, хлорофітум, традисканція, цинерарія Марітіма; кущі – 32 од.: гортензія, ялівець, бірючина.
Генеральний директор КО «Київзеленбуд» Михайло Наконечний зазначив: «Вже оновлено до 15 зелених зон. Ми поступово і системно впроваджуємо європейські стандарти у життя. Цього року буде відновлено 120 парків та скверів. Користуючись нагодою, запрошую на чергове відкриття скверу на Сабурова. Отже, слідкуйте за нашими анонсами.»