Всихання сосен на ділянці між Броварським проспектом та вул. Кіото в Деснянському районі Києва – це варварський злочин проти дерев

У період з червня по серпень лісівники Дарницького ЛПГ почали помічати масове всихання частини соснових насаджень у кварталі № 57 Дніпровського лісництва на площі 1 га. Загалом було помічено до 300 уражених дерев.
Протягом жовтня проводився детальний огляд кожного дерева. В результаті були виявлені механічні отвори на стовбурах пошкоджених дерев, ймовірно від свердла дрилю, які були замасковані речовиною схожою на пластилін.

З метою встановлення осіб причетних до масового відмирання дерев на території лісового кварталу №57 Дніпровського лісництва і притягнення їх до відповідальності, згідно з чинним законодавством України, було направлено лист у Деснянське УП ГУНП (від 10.10.2018 № 569).
Є версія, що знищення сосен на даній ділянці були вчинені для того, щоб звільнити території від лісової рослинності з подальшим захопленням земельної ділянки невідомими порушниками для тих чи інших потреб.