Як працюють пункти по утилізації новорічних ялинок та сосен

Вже п’ятий рік поспіль підприємства, що входять до КО «Київзеленбуд», на початку січня відкривають пункти по збору та утилізації новорічних дерев. Сьогодні презентували роботу одного з пунктів на базі КП УЗН Оболонського району – було показано, як з дерева роблять щепу і роз’яснено, чому бажано приносити ялинки та сосни на утилізацію, а не просто викидати на смітник.

«Зібрані дерева перероблять на щепу в спеціальному тріскоподрібнювачі і потім використовують мульчу для зберігання водного балансу лунок вічнозелених рослин у місті. Працюватимуть пункти до 1 лютого, але за потреби робота пунктів може бути продовжена», – зазначив заступник начальника Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Савченко.
Олексій Король, в .о. генерального директора КО «Київзеленбуд», пояснив, що таким чином ми даємо змогу деревам, які прикрашають наші оселі в свята, бути корисними і після них.
«Можна виділити дві хвилі, коли наші пункти мають вдосталь роботи. Перша – збір хвойних дерев по завершенню ялинкових базарів, тобто на початку січня. Наші підприємства вже забрали на утилізацію майже 7000 тисяч дерев, які не розпродали до Нового року. Друга хвиля розпочинається по завершенню новорічно-різдвяних свят, а саме після Водохреща, коли люди масово починають виносити ялинки з домівок», – розповів Олексій Король.
Загалом у Києві 2 січня запрацювало 15 таких пунктів із утилізації новорічних дерев: 10 – на територіях виробничих баз районних КП УЗН, і 5 – на територіях садиб лісництв КП «Дарницьке ЛПГ».