Завершено першу чергу капремонту Липової алеї на Троєщині

Липовою алеєю називають сквер між будинками на просп. Володимира Маяковського, 15-Б та вул. Оноре де Бальзака, 14 у Деснянському районі. У липні цього року тут було розпочато роботи з капітального ремонту. Його площа 2,4 га.
Під час першої черги проводилися роботи на площі 1,4 га. Вже влаштовано 4500 кв. м. прогулянкових доріжок та 700 кв. м. велодоріжок із ФЕМ, встановлено 12 лав та 24 урни для сміття. Поруч із Липовою алеєю у сквері на вул. Архітектора Ніколаєва збудували дитячий майданчик з гумовим покриттям, загальна площа якого склала 363 кв. м.
У сквері вже зеленіє газон на 1,15 га, висаджено 1200 різних кущів та 50 дерев – 36 європейських лип, 8 ялин, 5 катальп. Для поливу насаджень влаштовано систему поливу у першій черзі, розбиту на 13 зон.
Липова алея частково освітлюється – на центральній алеї встановлено 9 опор. Для освітлення всього скверу буде встановлено ще 35 опор.
Попереду роботи із влаштування поливо-зрошувальної системи у другій частині, завершення влаштування доріжок, озеленення на території 1 га та створення системи відеоспостереження.