Завершився Перший Всеукраїнський Форум «Зелена інфраструктура міст України»

28 вересня завершився Перший Всеукраїнський Форум «Зелена інфраструктура міст України», ініційований та організований КО «Київзеленбуд».

Третій день Форуму був присвячений киянам та експертам. Виступили директори районних КП УЗН столиці із доповідями про стандарти та особливості оновлених столичних зелених зон відпочинку на прикладі парків «Наталка» та «Перемога», звернули увагу на природно-заповідний фонд та старі парки, розташовані у центрі міста, а також розповіли про оранжерейно-парникове господарство. 

Підбиваючи підсумки проведення Форуму, учасники відмітили важливість його проведення, адже спілкування з колегами та експертами дозволяє по-іншому подивитися на проблеми, знайти спільні рішення, обмінятися досвідом та створювати спільні проекти. Також представники зелених господарств, запрошені з інших міст, звернули увагу на те, що Київ сьогодні задає темп у цьому напрямку: міська влада активно підтримує створення комфортних зелених зон відпочинку,  робота з громадськістю також сприяє цьому, парки та сквери створюються за показовим золотим стандартом, а ефективна структура КО «Київзеленбуд» дозволяє досягати якісних результатів.

Нагадаємо, що Перший Всеукраїнський Форум «Зелена інфраструктура міст України» тривав з 26 по 28 вересня, на заході були присутні 50 учасників із 14 міст України.