Зеленбудівці переймають європейський досвід із вирощування газонів та будівництва екодоріг

Сьогодні, 2 серпня, відбувся семінар про нові технології  та рішення по благоустрою газонів. КО «Київезеленбуд» запросив представника італійської компанії FullService Федеріко Теккіо розповісти про  технологію гідпропосіву, яка широко використовується у європейських країнах. Він охоче поділився із фахівцями «Київзеленбуду» та районних КП УЗН багаторічним успішним досвідом у застосуванні гідропосіву. Попередньо Федеріко Теккіо провів виїзні консультації у низці київських парків та скверів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гідропосів – це ефективна технологія для створення трав’яного покриття. За допомогою розпилювальних установок спеціальна суміш, до складу якої входять насіння трави, мульча, клейковина, добрива, розпорошується безпосередньо на ґрунт. Також, щоб контролювати  рівномірність розпилення, додаються натуральні барвники. Клейковина, яка міститься в суміші, не дає насінню змиватися дощами чи здуватися вітром.  Після розпилення додатково нічого робити не потрібно. Вже за 8 днів з’являються паростки. Як пояснив фахівець, склад суміші для гідропосіву  може коригуватися залежно від ґрунту та  рельєфу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також під час семінару було презентовано екологічні рішення для будівництва природних та архітектурних дренажних покриттів, ґрунтових доріг, а також для контролю за запиленістю. Технологія полягає у застосування спеціальної полімерної емульсії, яка зв’язує ґрунт, гальку чи інші матеріали. Крім того, поверхня не потребує спеціальної підготовки.

Для України ці технології є поки що новими, тож Федеріко Теккіо відповів на всі уточнюючі запитання учасників.