«Зелене» автомістечко для дітей: відкрито оновлену частину Куренівського парку

У Подільському районі відбулося урочисте відкриття оновленої частини Куренівського парку – місця для відпочинку як з друзями, так і з дітьми. Зокрема, на розвагах малечі  і було зроблено акцент під час капітального ремонту парку – тут відновили автомобільне містечко із дорожніми знаками, розмітками, тунелем та естакадою, створивши сучасну унікальну локацію. Крім того, восени під час  інформаційних тижнів безпеки дорожнього руху тут проходитимуть освітні заходи за участю представників патрульної поліції у м. Києві.

«Збереження автентичності парку – це правильне рішення під час проведення капітальних ремонтів. Разом з тим, важливим є комплексний підхід в оновленні таких місць, де крім елементів благоустрою та озеленення, була влаштована поливо-зрошувальна система та встановлено освітлення», – розповідає в. о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Загалом прокладено 5160 кв. м доріжок з ФЕМ для комфортних прогулянок, встановлено 27 лав та 29 урн для сміття, змонтовано сучасну поливо-зрошувальну систему загальною протяжністю 15000 м трубопроводу. Для озеленення території було посіяно 18900 кв. м. газону та влаштовано 1478 кв. м. рулонного, а також висаджено 86 дерев, 566 кущів безпосередньо у парку та 6100 кущів живої огорожі. З метою підтримання порядку Куренівський парк оснастили 31 камерою відеонагляду, а також патрулює муніципальна охорона і встановлено 4 сигнальні кнопки.

Ще однією окрасою став «сухий» фонтан, який у вечірній час підсвічується різними кольорами. З перших днів роботи його одразу облюбувала дітвора.

Олексій Король відзначає, що утримання парків потребує особливої уваги. Саме тому передбачається створити адміністрації парків у складі районних КП УЗН м. Києва, які будуть закріплені за кожним таким об’єктом. Це дозволить не лише ефективніше доглядати за місцями відпочинку, а й оперативно реагувати на пропозиції містян.