Звернення до Держекоінспекції з проханням ініціювати зміни до чинного природоохоронного законодавства

КО «Київзеленбуд» надіслало звернення до Державної екологічної інспекції з проханням ініціювати внесення змін до чинного природоохоронного законодавства. Зокрема, це стосується можливості проведення перевірок за фактом самовільного видалення, пошкодження зелених насаджень та відповідальності за це.

Як зазначає в. о. генерального директора КО “Київзеленбуд” Олексій Король, відсутність дієвого механізму контролю за видаленням зелених насаджень, неправильною санітарною обрізкою, вбивчим кронуванням – це нищення природи, зростання соціальної напругу серед населення, сутички між громадою та забудовниками, втрата коштів відновної вартості, які могли б надійти до місцевих бюджетів.

“Впродовж минулого року неодноразово звертався до Державної екологічної інспекції як єдиного державного органу контролю в цій сфері щодо проведення відповідних перевірок та притягнення винних осіб до відповідальності. Із відповідей інспекції дізнався, що наразі в Україні законно перевірити такі дії немає правового механізму. А самі штрафи за заподіяні природі збитки є мізерними та визначеними ще в 2012 році. Тому звернувся до голови Держекоінспекції щодо ініціювання внесення змін до чинного законодавства”, – пояснює Олексій Король.